Uddevallakalaset

Fredag 26 juli

Program Fredag 26 juli

 

 

 

Kungstorget | Kungsgatan | Hallmanstorget | Museiparken | Kampenhof
Marknad på Uddevallakalaset

Knallemarknad

På Uddevallakalasets stora knallemarknad hittar du det mesta! Såsom ansiktsmålning, ballonger, författarbok, godisremmar, Italienska delikatesser, oliver, parmesanost, fetaost, leksaker, kläder, kepsar, fotbolls t-shirts, hattar, jeans, dvd, tv-spel, bälten, plånböcker, väskor, skor, handgjorda smycken och sydamerikanskt hantverk.
Är du hungrig eller småsugen så finns det även mycket gott att köpa; amerikansk spin glass, Belgiska våfflor, churros, donuts, crepés, fish and chips, viltkebab, falafel, kebabrulle, langos, högrevsburgare, pulled pork, tacos, grekisk mat, kantarelltoast med västerbottenost, smashed burger och kryddkorv.

Hela Kungsgatan från Kungstorget till Museiparken från kl 10
Uddevallakalaset

Axels Tivoli

Få fjärilar i magen av barnkaruseller och stora snabba åkattraktioner. Allt för en spännande upplevelse! Eller prova lyckan i roliga spel och lyckohjul.
(Entrébiljett för åkattraktionerna)

Kampenhof alla dagar kl 12-01
Uddevallakalaset Barnparken

Barnparken

Den härliga aktivitetsparken fyller Museiparken med massor av roliga, spännande, svettiga lek och spel som passar alla åldrar, såsom; Wipe out / Last man standing, Black Box – Interaktiv Hoppborg, Äventyr på torget, Hoppborg, Multisportarena, 60m+ Megatrack, Stora Rutschkanan, Interaktiv basket och Interaktivt bord. Reservation för ev förändring. Alla aktiviteter är utan vatten. Dagsband 150 kr.

Museiparken alla dagar kl 12-20
Barnaktiviteter sponsorer Uddevallakalaset

Kul aktivitet med Uddevallakalasets sponsorer

 

Museiparken kl 12-17
Barnparken Uddevallakalaset

Testa radiostyrda terrängbilar

Så kul! Passa på att testa! Arrangör Västkusten RC.

Museiparken kl 12-17
Bohusläns Museum prova på

Prova på att väva med händerna!

Välkommen på workshop på Bohusläns museum med konstnären Liv Hansen. Alla kan vara med, barn, gamla och mittemellan, och det är bara att komma förbi. Väv-workshopen håller till mitt i museet och här väver i olika färger och med olika material. Kom förbi och skapa! Fri entré.

Bohusläns museum kl 13-15
Nalle Clown på Uddevallakalaset

Nalle Clown Fjärilar

Humor, värme och clownens klassiska väska fylld med förundran, följ med på Nalle Clowns räkneäventyr där han finner fem fjärilar och andra magiska ting. Fri entré.

Hallmans hörna (Kungsgatan/Drottninggatan) kl 14 och kl 16
Lost Wisdom Hallmanstorget

Musik på Hallmanstorget | Lost Wisdom

Träffas, trivs och lyssna till Musik på Hallmanstorget! Fredagens musikframträdande presenteras av Uddevallakassetten:
Lost Wisdom // Trion levererar ösig och explosiv musik med hög energi där de på sitt egna sätt blandar allt från Action rock till Death metal.

Hallmanstorget (Kungsgatan/Drottninggatan) kl 18

Fri entré och ingen åldersgräns.

Uddevallakalaset Evenemangsområdet

Serveringsområde med DJ*

På Kungstorget mot stora scenen är det hög stämning när restaurang Harrys, Mortens krog och Pizzeria Napoli drar igång kalasets party i serveringstältet - Här njuter vi av sommarkvällen när den är som bäst med härlig musik, mat och dryck!
*Åldersgräns 18 år.

Kungstorget kl 18-01
Jesper Lindell till Uddevallakalaset

Jesper Lindell

I våras släppte Jesper Lindell sitt tredje fullängdsalbum ”Before The Sun”. Ett album som fick ett alldeles strålande mottagande hos såväl kritiker som publik. Plattan har legat högt på de svenska försäljningslistorna under hela våren och turnén för att backa releasen har blivit ett formidabelt segertåg.

Låtarna på ”Before The Sun” och föregångaren ”Twilights” är till stora delar skrivna och inspelade i samma period och utifrån samma influenser och teman. Jesper sparade några av de starkaste låtarna från inspelningssessionerna till den här skivan och skrev några låtar till för att vara säker på att toppa ”Twilights”. Musikaliskt befinner vi oss i ett landskap som är välbekant och nytt på en och samma gång. Ett landskap där storheter som Van Morrison, Boz Scaggs och The Band tidigare satt sina spår och som Jesper Lindell tar över med en uppfriskande glöd och energi.

Mycket har hänt sedan ”Twilights” släpptes i mars 2022. Ett album som fick ett strålande mottagande på hemmaplan och internationellt och som ledde till att Jesper Lindell Band kunde turnera på den skivan i över ett år. Sammanlagt blev det cirka 150 spelningar i Skandinavien och i Europa. Med resultatet att Jesper vuxit ytterligare som sångare och scenpersonlighet och att bandet utvecklats till en brutalt samspelt enhet som levererar på topp, kväll efter kväll.

Stora scenen, Kungstorget kl 19

Fri entré och ingen åldersgräns.

Recoil Halmanstorget

Musik på Hallmanstorget | Recoil

Träffas, trivs och lyssna till Musik på Hallmanstorget! Fredagens musikframträdande presenteras av Uddevallakassetten:
RECOIL // Bandet gör sig nu redo för att erövra Sverige och världen - med inspiration från svenska jättar som In Flames, Dark Tranquility och At The Gates, har Recoil med sin förkärlek till amerikanska band som Death, Pantera, och Machine Head skapat ett fräscht sound fylld med nostalgi.

Hallmanstorget (Kungsgatan/Drottninggatan) kl 20

Fri entré och ingen åldersgräns.

Myra Granberg till Uddevallakalaset

Myra Granberg

Myra  Granberg, som under senaste åren har fångat publikens hjärtan, fortsätter klättra upp allt högre på Sveriges artisthimmel. Sedan Myra slog igenom år 2019 har succén varit ett faktum – idag är hon en av Sveriges bästa kvinnliga liveakter.
Hennes musik har streamats 200 miljoner gånger, hon har blivit en av Sveriges mest spelade artister på svensk radio och belönats med flera Grammis- och P3 Guld-nomineringar genom åren. Med ett hyllat debutalbum i ryggen, starka hitlåtar som ”Lose my mind”, ”HKF (Håll käften & försvinn)”, ”Du förtjänar det”, ”Grammofon” och “Psykopat” – plus ett antal stora samarbeten har Myra Granberg letat sig in i svenska folkets hjärtan och blivit ett självklart anthem på varenda hemmafest i landet.

Stora scenen, Kungstorget kl 21

Fri entré och ingen åldersgräns.

TORSDAG >>FREDAG >> LÖRDAG >>

Foto Jesper Lindell: Lina Nylander
Foto Myra Granberg: Amanda Nilsson

Här finns hela programmet för kalaset Fredagen den 28 juli.

Dela på