Uddevallakalaset

Lördag 27 juli

Program Lördag 27 juli

 

 

 

Kungstorget | Kungsgatan | Hallmanstorget | Museiparken | Kampenhof
Uddevallakalaset Knallemarknad

Knallemarknad

På Uddevallakalasets stora knallemarknad hittar du det mesta! Såsom ansiktsmålning, ballonger, författarbok, godisremmar, Italienska delikatesser, oliver, parmesanost, fetaost, leksaker, kläder, kepsar, fotbolls t-shirts, hattar, jeans, dvd, tv-spel, bälten, plånböcker, väskor, skor, handgjorda smycken och sydamerikanskt hantverk.
Är du hungrig eller småsugen så finns det även mycket gott att köpa; amerikansk spinglass, Belgiska våfflor, churros, donuts, crepés, fish and chips, viltkebab, falafel, kebabrulle, langos, högrevsburgare, pulled pork, tacos, grekisk mat, kantarelltoast med västerbottenost, smashed burger och kryddkorv.

Hela Kungsgatan: från Kungstorget till Museiparken från kl 10
Uddevallakalaset Tivoli

Axels Tivoli

Få fjärilar i magen av barnkaruseller och stora snabba åkattraktioner. Allt för en spännande upplevelse! Eller prova lyckan i roliga spel och lyckohjul. (Entrébiljett för åkattraktionerna)

Kampenhof alla dagar kl 12-01
Uddevallakalaset Barnparken

Barnparken

Den härliga aktivitetsparken fyller Museiparken med massor av roliga, spännande, svettiga lek och spel som passar alla åldrar, såsom; Wipe out / Last man standing, Black Box – Interaktiv Hoppborg, Äventyr på torget, Hoppborg, Multisportarena, 60m+ Megatrack, Stora Rutschkanan, Interaktiv basket och Interaktivt bord. Reservation för ev förändring. Alla aktiviteter är utan vatten. Dagsband 150 kr.

Museiparken alla dagar kl 12-20
Barnparken Uddevallakalaset

Testa radiostyrda terrängbilar

Passa på att prova radiostyrka bilar med Västkusten RC.

Museiparken kl 12-17
Bohusläns Museum prova på

Prova på att väva med händerna!

Välkommen på workshop på Bohusläns museum med konstnären Liv Hansen. Alla kan vara med, barn, gamla och mittemellan, och det är bara att komma förbi. Väv-workshopen håller till mitt i museet och här väver vi i olika färger och med olika material. Kom förbi och skapa! Fri entré. Läs mer >>

Bohusläns museum kl 13-15
Kontakt Uddevallakalaset

Prisutdelning Stämpeljakten

Dragning för Stämpeljakten i Uddevalla, som pågått sedan april, där du haft möjlighet att samla stämplar/lotter i butikerna. Vinnarna kommer att dras på plats och du får komma fram och hämta ditt eller dina fina priser.
Läs mer >>

Kungstorget kl 14
Barnföreställning Hovet på Uddevallakalaset

Barnföreställning med musik - dans - teater

Hovet - Den anarkistiska monarkin! En galen dansföreställning i det fria.
Helt utan kung och drottning klarar sig Hovet galant. Var de än landar, så äger de marken. Vackra som trädgårdskonst men helt oförutsägbara dyker de upp för att regera utan regler. Dansar i traditioner skapade i stunden. För Hovet är varje dag fest och du deras gäst!

Hallmans hörna (Kungsgatan/Drottninggatan) kl 14 och kl 16

Fri entré.

Modified Run under Uddevallakalaset

Modified Run 2024

Modified Run är en road trip i sann bilentusiastanda där man kommer att få uppleva 50 av landets kanske bästa bilbyggen. Eventet startade 2017 och har genom åren besökt en rad olika städer. I år kommer den stora målgången att ske i vackra Uddevalla. Läs mer >>

Svenskholmen ca kl 17.30
LeNita Uddevallakalaset Hallmanstorget

Musik på Hallmanstorget | LeNita

Träffas, trivs och lyssna till Musik på Hallmanstorget! Lördagens musikframträdande presenteras av Uddevalla Bluesförening och Uddevallakassetten:
LeNita // Strålande singer/songwriter som visar stor bredd i sitt låtskrivande. 2023 deltog LeNita i Livekarusellen och kammade hem äran att representera Fyrbodal under Livekarusellens Riksfestival.

Hallmanstorget (Kungsgatan/Drottninggatan) kl 18

Fri entré och ingen åldersgräns.

Uddevallakalaset Evenemangsområdet

Serveringsområde med DJ*

På Kungstorget mot stora scenen är det hög kalasstämning med restaurang Harrys, Mortens krog och Pizzeria Napoli. Välkommen från kl 18 till serveringstältet - Här njuter vi av sommarkvällen när den är som bäst med härlig musik, mat och dryck! *Åldersgräns 18 år.

Kungstorget kl 18-21
Matilda Lundberg till Uddevallakalaset

Matilda Lundberg

Från att ha spelat runt på välkända klubbar i London, såsom The Troubadour och Half Moon Putney, där Kate Bush gjorde sin första spelning inför publik, står Matilda Lundberg på Uddevallakalasets scen på lördagskvällen.
Med avstamp i folk- indie- och experimentell pop sjunger Matilda Lundberg sina sånger om stort och smått, om livet som inte alltid blev som du tänkt dig, när allting vänder och om att ofta besökas av ensamheten. Med en akustisk gitarr och en personlig, själfull och dynamisk röst i centrum går tankarna till Joni Mitchell, Kate Bush och Maddison Cunningham som med högst personliga och orädda uttryck färgat och inspirerat Matilda Lundbergs musikaliska väg.

stora scenen Kungstorget kl 19

Ingen entré eller åldersgräns.

Bull´s Eye Hallmanstorget

Musik på Hallmanstorget | Bull´s Eye

Träffas, trivs och lyssna till Musik på Hallmanstorget! Lördagens musikframträdande presenteras av Uddevalla Bluesförening och Uddevallakassetten:
Bull´s Eye // Med passion till musiken och spelglädje förmedlar Bull´s Eye en känsloladdad musikupplevelse. Soundet är tungt med en touch av Chicagoblues där gitarren har en viktig roll, repertoaren blandas friskt mellan egna favoriter och eget material.

Hallmanstorget (Kungsgatan/Drottninggatan) kl 20

Fri entré och ingen åldersgräns.

Moneybrother till Uddevallakalaset

Moneybrother

Anders ”Moneybrother” Wendin debuterade i slutet på 90-talet som sångare i bandet Monster. År 2002 släppte han sin första EP som Moneybrother och har sedan dess hunnit ge ifrån sig otaliga album – både som Moneybrother och på modersmål som Anders Wendin.
Med hundratals konserter i ryggen, både på egen hand och med fullt band, har Anders gjort sig ett namn som en av landets främsta liveartister och i sina olika musikaliska kostymer förenat både punk, soul, rock, tröstrikt, storslaget och intimt. År 2017 medverkade Anders Wendin i TV4-succén Så Mycket Bättre. Med sina själfulla och hyllade tolkningar sjöng han sig än djupare in i vardagsrummen och blev Moneybrother med hela svenska folket.2023 firade Moneybrother 20-årsjubileet av sitt debutalbum Blood Panic, såväl som de ungefär 1000 spelningar som blev en direkt följd av skivan. Under åren som passerat sedan ’Blood Panic’ har Anders ”Moneybrother” Wendin cementerat sin position som en av våra mest angelägna artister.

Stora scenen Kungstorget kl 21

Ingen entré eller åldersgräns.

Väskförbud - För närvarande råder väskförbud enligt polismyndighetens beslutade villkor. Detta omfattar alla typer av väskor och handväskor, som är större än 40x40x20 cm (höjd x bredd x djup), på konsert- och serveringsområdet på Kungstorget. Till serveringsområdet sker inpasseringskontroll. Om du har med väska större än ovan angivna mått kan du bli avvisad från området. För mer information om väskförbudet och hur det påverkar dig, hänvisar vi till polisens frågor och svar.
TORSDAG >>FREDAG >>
Foto Matilda Lundberg: Anna Björkegren, Moneybrother: Niclas Brunzell, Hovet: Lina Ikse

Här finns hela programmet för kalaset Lördagen den 29 juli.

Dela på