Uddevallakalaset

Torsdag 25 juli

Program Torsdag 25 juli

 

 

 

Kungstorget | Kungsgatan | Hallmanstorget | Museiparken | Kampenhof
Marknad på Uddevallakalaset

Knallemarknad

På Uddevallakalasets stora knallemarknad hittar du det mesta! Såsom ansiktsmålning, ballonger, författarbok, godisremmar, Italienska delikatesser, oliver, parmesanost, fetaost, leksaker, kläder, kepsar, fotbolls t-shirts, hattar, jeans, dvd, tv-spel, bälten, plånböcker, väskor, skor, handgjorda smycken och sydamerikanskt hantverk.
Är du hungrig eller småsugen så finns det även mycket gott att köpa; amerikansk spin glass, Belgiska våfflor, churros, donuts, crepés, fish and chips, viltkebab, falafel, kebabrulle, langos, högrevsburgare, pulled pork, tacos, grekisk mat, kantarelltoast med västerbottenost, smashed burger och kryddkorv.

Hela Kungsgatan från Kungstorget till Museiparken från kl 10
Uddevallakalaset Barnpark

Barnparken

Den härliga aktivitetsparken fyller Museiparken med massor av roliga, spännande, svettiga lek och spel som passar alla åldrar, såsom; Wipe out / Last man standing, Black Box – Interaktiv Hoppborg, Äventyr på torget, Hoppborg, Multisportarena, 60m+ Megatrack, Stora Rutschkanan, Interaktiv basket och Interaktivt bord. Reservation för ev förändring. Alla aktiviteter är utan vatten. Dagsband 150 kr. Tre-dagarsband 300 kr.

Museiparken alla dagar kl 12-20
Uddevallakalaset Tivoli

Axels Tivoli

Få fjärilar i magen av barnkaruseller och stora snabba åkattraktioner. Allt för en spännande upplevelse! Eller prova lyckan i roliga spel och lyckohjul. Entrébiljett för åkattraktionerna.

Kampenhof alla dagar kl 12-01
Barnparken Uddevallakalaset

Testa radiostyrda terrängbilar

Så kul, passa på att prova! Arrangör Västkusten RC.

Museiparken 12-17
Bohusläns Museum prova på

Prova på att väva med händerna

Välkommen på workshop på Bohusläns museum med konstnären Liv Hansen. Alla kan vara med, barn, gamla och mittemellan, och det är bara att komma förbi. Väv-workshopen håller till mitt i museet och här väver vi i olika färger och med olika material. Kom förbi och skapa! Fri entré. Läs mer >>

Bohusläns museum kl 13-15
Hallmanstorget // Visans Vänner

Musik på Hallmanstorget | Visans Vänner

Träffas, trivs och lyssna till Musik på Hallmanstorget! Torsdagens första musikframträdande presenteras av Visans Vänner där de bjuder på ett potpurri med olika vissångare. Fri entré och ingen åldersgräns.

Hallmanstorget (Kungsgatan/Drottninggatan) kl 17
Uddevallakalaset Evenemangsområdet

Serveringsområde med DJ*

På Kungstorget mot stora scenen är det hög kalasstämning med restaurang Harrys, Mortens krog och Pizzeria Napoli. Välkommen från kl 18 till serveringstältet - Här njuter vi av sommarkvällen när den är som bäst med härlig musik, mat och dryck!
*Åldersgräns 18 år.

Kungstorget kl 18-23
Fjordträffen under Uddevallakalaset

Fjordträffen - Entusiastträff på Svenskholmen

På Fjordträffen samlas en stor skara motorentusiaster vid Svenskholmen för att visa upp sina klenoder eller bara njuta av dem. Här möts eldsjälar för att utbyta kunskap, umgås och fika. Alla typer av entusiastfordon är välkomna. Ålder är inget hinder. Läs mer >>

Svenskholmen kl 18-21
Musik Hallmans hörna Uddevallakalaset

Musik på Hallmanstorget | Bengt Danhäll & Anders Boson Kvintett

Träffas, trivs och lyssna till Musik på Hallmanstorget! Bengt Danhäll & Anders Boson Kvintett bjuder på ett spännande musikmöte med spelglädje i fokus. Arrangeras av L´Jazz.
Fri entré och ingen åldersgräns.

Hallmanstorget (Kungsgatan/Drottninggatan) kl 19
Patrik Isaksson till Uddevallakalaset

Allsångskväll i ledning av Voice of Vocals med gästartist Patrik Isaksson

Det blir givetvis traditionsenlig allsång på Uddevallakalaset första kväll. Med fyra livemusiker och tre artister intar showgruppen Voice of Vocals allsångsscenen och kommer att stå för musiken och sångunderhållningen. Årets gästartist är folkkära Patrik Isaksson.

Sedan debuten 1999 har Patrik Isaksson varit en av landets populäraste artister med hitlåtar som "Hos dig är jag underbar", "Du får göra som du vill” och "Ruta 1" - låtar som nu går igen och fastnar hos en ny generation. Han har också spelat in duetter med bland andra Marie Fredriksson, Joey Tempest, Merit Hemmingson, Anders Glenmark, Ellen Bergström och Helene Sjöholm. "Mellan hopp och förtvivlan", artistens sjunde album, släpptes 2023.

Allsångsscenen gästas även av kören Decibelle, en kör med tjejer från Västkusten som med härliga stämmor och energi bidrar med glädje och sång under kvällen.

Fri entré och ingen åldersgräns.

stora scenen, Kungstorget kl 20
Allsång med Voice of Vocals Uddevallakalaset

Voice of Vocals show

Direkt efter Allsången förlänger Voice of Vocals sommarkvällen och ger er en stjärnfylld scenshow med fyra livemusiker och tre artister på scenen. En fartfylld show fylld med låtar att dansa och sjunga med i. Garanterat hög igenkänningsfaktor på samtliga låtar!
Fri entré och ingen åldersgräns.

stora scenen, Kungstorget kl 21
Väskförbud - För närvarande råder väskförbud enligt polismyndighetens beslutade villkor. Detta omfattar alla typer av väskor och handväskor, som är större än 40x40x20 cm (höjd x bredd x djup), på konsert- och serveringsområdet på Kungstorget. Till serveringsområdet sker inpasseringskontroll. Om du har med väska större än ovan angivna mått kan du bli avvisad från området. För mer information om väskförbudet och hur det påverkar dig, hänvisar vi till polisens frågor och svar.
TORSDAG >>FREDAG >> LÖRDAG >>
Foto Patrik Isaksson: Lasse Persson
Foto Voice of Vocals: Daniel Ström

Här finns hela programmet för kalaset Torsdagen den 27 juli.

Dela på