Uddevallakalaset

Musik Uddevallakalaset

Vi presenterar stolt årets artister på Uddevallakalasets stora scen:

Allsång med Voice of Vocals och Patrik Isaksson, torsdag 25 juli 

Patrik Isaksson till UddevallakalasetDet blir givetvis traditionsenlig allsång på Uddevallakalaset första kväll. Med fyra livemusiker och tre artister intar showgruppen Voice of Vocals allsångsscenen och kommer att stå för musiken och sångunderhållningen. Årets gästartist är folkkära Patrik Isaksson.

Sedan debuten 1999 har Patrik Isaksson varit en av landets populäraste artister med hitlåtar som "Hos dig är jag underbar", "Du får göra som du vill” och "Ruta 1" - låtar som nu går igen och fastnar i en ny generation. Han har också spelat in duetter med bland andra Marie Fredriksson, Joey Tempest, Merit Hemmingson, Anders Glenmark, Ellen Bergström och Helene Sjöholm. "Mellan hopp och förtvivlan", artistens sjunde album, släpptes 2023.


Voice of Vocals Allsångskvällen Uddevallakalaset

Allsångscenen gästas även av kören Decibelle, en kör med tjejer från Västkusten som med härliga stämmor och energi bidrar med glädje och sång under kvällen. Direkt efter allsången förlänger Voice of Vocals sommarkvällen med en fartfylld show med låtar att dansa och sjunga med i och med garanterat hög igenkänningsfaktor!


Jesper Lindell fredag 26 juli

Jesper Lindell till UddevallakalasetI våras släppte Jesper Lindell sitt tredje fullängdsalbum ”Before The Sun”. Ett album som fick ett alldeles strålande mottagande hos såväl kritiker som publik. Plattan har legat högt på de svenska försäljningslistorna under hela våren och turnén för att backa releasen har blivit ett formidabelt segertåg.

Låtarna på ”Before The Sun” och föregångaren ”Twilights” är till stora delar skrivna och inspelade i samma period och utifrån samma influenser och teman. Jesper sparade några av de starkaste låtarna från inspelningssessionerna till den här skivan och skrev några låtar till för att vara säker på att toppa ”Twilights”. Musikaliskt befinner vi oss i ett landskap som är välbekant och nytt på en och samma gång. Ett landskap där storheter som Van Morrison, Boz Scaggs och The Band tidigare satt sina spår och som Jesper Lindell tar över med en uppfriskande glöd och energi.

Mycket har hänt sedan ”Twilights” släpptes i mars 2022. Ett album som fick ett strålande mottagande på hemmaplan och internationellt och som ledde till att Jesper Lindell Band kunde turnera på den skivan i över ett år. Sammanlagt blev det cirka 150 spelningar i Skandinavien och i Europa. Med resultatet att Jesper vuxit ytterligare som sångare och scenpersonlighet och att bandet utvecklats till en brutalt samspelt enhet som levererar på topp, kväll efter kväll.


Myra Granberg fredag 26 juli

Myra Granberg UddevallakalasetMyra  Granberg, som under senaste åren har fångat publikens hjärtan, fortsätter klättra upp allt högre på Sveriges artisthimmel. Sedan Myra slog igenom år 2019 har succén varit ett faktum – idag är hon en av Sveriges bästa kvinnliga liveakter.

Hennes musik har streamats 200 miljoner gånger, hon har blivit en av Sveriges mest spelade artister på svensk radio och belönats med flera Grammis- och P3 Guld-nomineringar genom åren. Med ett hyllat debutalbum i ryggen, starka hitlåtar som ”Lose my mind”, ”HKF (Håll käften & försvinn)”, ”Du förtjänar det”, ”Grammofon” och “Psykopat” – plus ett antal stora samarbeten har Myra Granberg letat sig in i svenska folkets hjärtan och blivit ett självklart anthem på varenda hemmafest i landet.


Moneybrother lördag 27 juli

Moneybrother till UddevallakalasetAnders ”Moneybrother” Wendin debuterade i slutet på 90-talet som sångare i bandet Monster. År 2002 släppte han sin första EP som Moneybrother och har sedan dess hunnit ge ifrån sig otaliga album – både som Moneybrother och på modersmål som Anders Wendin.

Med hundratals konserter i ryggen, både på egen hand och med fullt band, har Anders gjort sig ett namn som en av landets främsta liveartister och i sina olika musikaliska kostymer förenat både punk, soul, rock, tröstrikt, storslaget och intimt. År 2017 medverkade Anders Wendin i TV4-succén Så Mycket Bättre. Med sina själfulla och hyllade tolkningar sjöng han sig än djupare in i vardagsrummen och blev Moneybrother med hela svenska folket.2023 firade Moneybrother 20-årsjubileet av sitt debutalbum Blood Panic, såväl som de ungefär 1000 spelningar som blev en direkt följd av skivan. Under åren som passerat sedan ’Blood Panic’ har Anders ”Moneybrother” Wendin cementerat sin position som en av våra mest angelägna artister.

Matilda Lundberg lördag 27 juli

Matilda Lundberg till Uddevallakalaset Från att ha spelat runt på välkända klubbar i London, såsom The Troubadour och Half Moon Putney, där Kate Bush gjorde sin första spelning inför publik, står Matilda Lundberg på Uddevallakalasets scen på lördagskvällen.

Med avstamp i folk- indie- och experimentell pop sjunger Matilda Lundberg sina sånger om stort och smått, om livet som inte alltid blev som du tänkt dig, när allting vänder och om att ofta besökas av ensamheten. Med en akustisk gitarr och en personlig, själfull och dynamisk röst i centrum går tankarna till Joni Mitchell, Kate Bush och Maddison Cunningham som med högst personliga och orädda uttryck färgat och inspirerat Matilda Lundbergs musikaliska väg.

 Fri entré till konserterna // Nyhet för i år är att det är fri entré till konsert och serveringsområdet - alla dagar!
Det är ingen åldersgräns för att se konserterna. Till serveringsområdet är det 18-årsgräns.

Musikakterna på lilla scenen vid Hallmans hörna släpps om några veckor.

 

Uddevallakalaset arrangeras av Destination Uddevalla. Huvudsponsorer Uddevalla kommun, Uddevalla Energi, Uddevallahem och Västvatten.

Foto Patrik Isaksson: Lasse Persson, Matilda Lundberg: Anna Björkegren, Jesper Lindell: Foto Lina Nylander,  Moneybrother: Niclas Brunzell, Voice of Vocals: Daniel Ström

Dela på