Uddevallakalaset

Musik Uddevallakalaset

Konserter Uddevallakalasets Stora scen, Kungstorget

Allsång med Voice of Vocals och Patrik Isaksson, torsdag 25 juli kl 20

Patrik Isaksson till UddevallakalasetDet blir givetvis traditionsenlig allsång på Uddevallakalasets första kväll. Med fyra livemusiker och tre artister intar showgruppen Voice of Vocals allsångsscenen och kommer att stå för musiken och sångunderhållningen. Årets gästartist är folkkära Patrik Isaksson.

Sedan debuten 1999 har Patrik Isaksson varit en av landets populäraste artister med hitlåtar som "Hos dig är jag underbar", "Du får göra som du vill” och "Ruta 1" - låtar som nu går igen och fastnar hos en ny generation. Han har också spelat in duetter med bland andra Marie Fredriksson, Joey Tempest, Merit Hemmingson, Anders Glenmark, Ellen Bergström och Helene Sjöholm. "Mellan hopp och förtvivlan", artistens sjunde album, släpptes 2023.


Voice of Vocals Allsångskvällen Uddevallakalaset

Allsångscenen gästas även av kören Decibelle, en kör med tjejer från Västkusten som med härliga stämmor och energi bidrar med glädje och sång under kvällen. Direkt efter allsången förlänger Voice of Vocals sommarkvällen med en fartfylld show med låtar att dansa och sjunga med i och med garanterat hög igenkänningsfaktor!


Jesper Lindell fredag 26 juli kl 19

Jesper Lindell till UddevallakalasetI våras släppte Jesper Lindell sitt tredje fullängdsalbum ”Before The Sun”. Ett album som fick ett alldeles strålande mottagande hos såväl kritiker som publik. Plattan har legat högt på de svenska försäljningslistorna under hela våren och turnén för att backa releasen har blivit ett formidabelt segertåg.

Låtarna på ”Before The Sun” och föregångaren ”Twilights” är till stora delar skrivna och inspelade i samma period och utifrån samma influenser och teman. Jesper sparade några av de starkaste låtarna från inspelningssessionerna till den här skivan och skrev några låtar till för att vara säker på att toppa ”Twilights”. Musikaliskt befinner vi oss i ett landskap som är välbekant och nytt på en och samma gång. Ett landskap där storheter som Van Morrison, Boz Scaggs och The Band tidigare satt sina spår och som Jesper Lindell tar över med en uppfriskande glöd och energi.

Mycket har hänt sedan ”Twilights” släpptes i mars 2022. Ett album som fick ett strålande mottagande på hemmaplan och internationellt och som ledde till att Jesper Lindell Band kunde turnera på den skivan i över ett år. Sammanlagt blev det cirka 150 spelningar i Skandinavien och i Europa. Med resultatet att Jesper vuxit ytterligare som sångare och scenpersonlighet och att bandet utvecklats till en brutalt samspelt enhet som levererar på topp, kväll efter kväll.


Myra Granberg fredag 26 juli kl 21

Myra Granberg UddevallakalasetMyra  Granberg, som under senaste åren har fångat publikens hjärtan, fortsätter klättra upp allt högre på Sveriges artisthimmel. Sedan Myra slog igenom år 2019 har succén varit ett faktum – idag är hon en av Sveriges bästa kvinnliga liveakter.

Hennes musik har streamats 200 miljoner gånger, hon har blivit en av Sveriges mest spelade artister på svensk radio och belönats med flera Grammis- och P3 Guld-nomineringar genom åren. Med ett hyllat debutalbum i ryggen, starka hitlåtar som ”Lose my mind”, ”HKF (Håll käften & försvinn)”, ”Du förtjänar det”, ”Grammofon” och “Psykopat” – plus ett antal stora samarbeten har Myra Granberg letat sig in i svenska folkets hjärtan och blivit ett självklart anthem på varenda hemmafest i landet.


Matilda Lundberg lördag 27 juli kl 19

Matilda Lundberg till Uddevallakalaset Från att ha spelat runt på välkända klubbar i London, såsom The Troubadour och Half Moon Putney, där Kate Bush gjorde sin första spelning inför publik, står Matilda Lundberg på Uddevallakalasets scen på lördagskvällen.

Med avstamp i folk- indie- och experimentell pop sjunger Matilda Lundberg sina sånger om stort och smått, om livet som inte alltid blev som du tänkt dig, när allting vänder och om att ofta besökas av ensamheten. Med en akustisk gitarr och en personlig, själfull och dynamisk röst i centrum går tankarna till Joni Mitchell, Kate Bush och Maddison Cunningham som med högst personliga och orädda uttryck färgat och inspirerat Matilda Lundbergs musikaliska väg.


Moneybrother lördag 27 juli kl 21

Moneybrother till UddevallakalasetAnders ”Moneybrother” Wendin debuterade i slutet på 90-talet som sångare i bandet Monster. År 2002 släppte han sin första EP som Moneybrother och har sedan dess hunnit ge ifrån sig otaliga album – både som Moneybrother och på modersmål som Anders Wendin.

Med hundratals konserter i ryggen, både på egen hand och med fullt band, har Anders gjort sig ett namn som en av landets främsta liveartister och i sina olika musikaliska kostymer förenat både punk, soul, rock, tröstrikt, storslaget och intimt. År 2017 medverkade Anders Wendin i TV4-succén Så Mycket Bättre. Med sina själfulla och hyllade tolkningar sjöng han sig än djupare in i vardagsrummen och blev Moneybrother med hela svenska folket.2023 firade Moneybrother 20-årsjubileet av sitt debutalbum Blood Panic, såväl som de ungefär 1000 spelningar som blev en direkt följd av skivan. Under åren som passerat sedan ’Blood Panic’ har Anders ”Moneybrother” Wendin cementerat sin position som en av våra mest angelägna artister.

 

Musik på Hallmanstorget

Träffas, trivs och lyssna till Musik på Hallmanstorget! Under kalasets tre dagar presenteras band och artister från fyra av Uddevallas lokala musikföreningar.

Hallmanstorget // Visans VännerTorsdagens premiär musik vid Hallmanstorget presenteras av Visans Vänner kl 17

Visans Vänner grundades av självaste Evert Taube 1945, på Uddevallakalaset bjuder Visans Vänner på ett potpurri av visor från medlemmarna själva.

Bengt Danhäll & Anders Boson Kvintett kl 19

Arrangör: L´Jazz, med Bengt Danhäll & Anders Boson Kvintett.
Fri entré och ingen åldersgräns.

 


Fredagens musik vid Hallmanstorget presenteras av Uddevallakassetten:

Lost Wisdom HallmanstorgetLost Wisdom kl 18

Trion levererar ösig och explosiv musik med hög energi där de på sitt egna sätt blandar allt från Action rock till Death metal.


Recoil HalmanstorgetRecoil kl 20

Bandet gör sig nu redo för att erövra Sverige och världen - med inspiration från svenska jättar som In Flames, Dark Tranquility och At The Gates, har Recoil med sin förkärlek till amerikanska band som Death, Pantera, och Machine Head skapat ett fräscht sound fylld med nostalgi.


Lördagens musik vid Hallmanstorget presenteras av Uddevalla Bluesförening och Uddevallakassetten:

LeNita Uddevallakalaset HallmanstorgetLeNita kl 18

Strålande singer/songwriter som visar stor bredd i sitt låtskrivande. 2023 deltog LeNita i Livekarusellen och kammade hem äran att representera Fyrbodal under Livekarusellens Riksfestival.


Bull´s Eye HallmanstorgetBull´s Eye kl 20

Med passion till musiken och spelglädje förmedlar Bull´s Eye en känsloladdad musikupplevelse. Soundet är tungt med en touch av Chicagoblues där gitarren har en viktig roll, repertoaren blandas friskt mellan egna favoriter och eget material.


Det är fri entré till konsert och serveringsområdet Kungstorget och Musik på Hallmanstorget - alla dagar!
Det är ingen åldersgräns för att se konserterna. Till serveringsområdet Kungstorget är det 18-årsgräns.

Väskförbud - För närvarande råder väskförbud enligt polismyndighetens beslutade villkor. Detta omfattar alla typer av väskor och handväskor, som är större än 40x40x20 cm (höjd x bredd x djup), på konsert- och serveringsområdet på Kungstorget. Till serveringsområdet sker inpasseringskontroll. Om du har med väska större än ovan angivna mått kan du bli avvisad från området. För mer information om väskförbudet och hur det påverkar dig, hänvisar vi till polisens frågor och svar.

 

Uddevallakalaset arrangeras av Destination Uddevalla. Huvudsponsorer Uddevalla kommun, Uddevalla Energi, Uddevallahem och Västvatten.

Foto Patrik Isaksson: Lasse Persson, Matilda Lundberg: Anna Björkegren, Jesper Lindell: Foto Lina Nylander,  Moneybrother: Niclas Brunzell, Voice of Vocals: Daniel Ström

Dela på