Uddevallakalaset

Musik Uddevallakalaset 2022

Musikartister Kungstorget

NYHET FÖR I ÅR  Ett evenemangsområde, som öppnar 18:00, fyller Kungstorget med serveringsområde och musikscener av kända artister, trubadurer och DJ´s. Här njuter vi av sommarkvällen när den är som bäst med härlig musik, god mat och dryck!

Uddevallakalaset torsdag 2022

Torsdag 28 juli

Allsång med Jan Johansen
Uddevallakalaset är glada att kunna presentera Jan Johansen, Kalastjejerna & Playboys samt Rejhan & Ingemar Thorell till premiärtorsdagens allsång.

Playboys är ett av Sveriges mest bokade och uppskattade band, både som Coverband och kompband åt artister. Bandet har genom åren spelat med artister som Björn Skifs, Carola, Lena PH, Markoolio, Jill Johnson, Nanne, Charlotte Perrelli, Lili & Susie, E-Type m.fl. De har även fungerat som återkommande husband på evenemang som Sthlm Pride, Rockklassiker, Mix Megapol m.m.

Rejhan tävlade och kom till finalen i TV4 program ”Talang” 2021. Med sin ”gudomliga röst” (enligt Jurymedlemmen Bianca Ingrosso) övertygade Rejhan Bellani jurymedlemmarna i semifinalen och plockade även där flest tittarröster.

Jan Johansen Tack vare Se På Mej kom det stora genombrottet 1995. Det blev som bekant seger i Melodifestivalen och en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Se På Mej låg på Svensktoppen i 30 veckor varav 15 av dem i topp. Sedan dess har Jan Johansen deltagit ytterligare tre gånger i Melodifestivalen som artist och dessutom en gång som låtskrivare i Norges motsvarighet till tävlingen. Dessutom har han hunnit medverka i musikaler, hyllningsturnéer till ABBA, Cornelis Vreeswijk och Ted Gärdestad, gjort en mängd gig och släppt nio album.

Kalastjejerna eller som de heter under jul när de förgyller Uddevallas julfirande: Christmas Chicks. Nu uppträder Malin Strömberg, Frida Andersson och Tilda Andersson under Uddevallakalaset som Kalastjejerna.

Ingemar Thorell är dalmasen som bor i Uddevalla och har under sin gedigna musik karriär bl.a. lärt kungabarnen att spela piano.

Entré till musik och serveringsområdet torsdag från kl 18: 75 kr från 18 år.
Boka din biljett >>


Uddevallakalaset fredag 2022

Fredag 29 juli

Clara Klingenström Efter succén i Melodifestivalen 2021 och förstaplatsen på Svensktoppen åker nu Clara Klingenström på stor turné till teatrar, konserthus och klubbar. Med ”Behöver inte dig idag” gick Clara Klingenström rakt in i svenskarnas hjärtan. Låten tog sig till final i Melodifestivalen och det visade sig bara vara början. I mars 2021 gick låten upp på Svensktoppens förstaplats och stannade på listan i hela 25 veckor.

Duo Jag Duo Jag är showbandet som turnerat professionellt i över 25 år med framför allt Sverige, men även Norge och Finland som spelplan. Målet är alltid självklart: Underhållning till 100 %. Musik är glädje. Glädje är musik. Duo Jag har även jobbat ihop med många artister, t ex: Carola, Agnes, Patrik Isaksson, Darin, Orup, Uno Svenningsson, Timo Räisänen, Martin Stenmark, E-Type, Thomas Di Leva, La Gaylia Frazer, Linda Bengtzing, Jessica Andersson m fl.

Entré till musik och serveringsområdet fredag från kl 18: 150 kr från 18 år.
Boka din biljett  >>


Rock of Ages
Nu rullar rocktåget till Uddevallakalaset! Showskolans Ensemble kommer till Uddevalla kalaset och bjuder på ett smakprov ur musikalen Rock of Ages - en musikal sprängfylld med rockiga världs hits av kända rockriff och powerfyllda ballader från 80-talet.
Fredag Stora scenen kl 16  |  Fri entré 

 


Uddevallakalaset lördag 2022

Lördag 30 juli

Da Buzz – den svenska popgruppen som slog igenom år 2000 med dunder och brak har idag otaliga hits i bagaget! Bandet kan leverera en hitkavalkad som få andra klarar av. Vem har inte hört och sjungit med till ”Do You Want Me”, ”Alive” och ”Dangerous”.

Dotter inleder året med nya singeln ”Bon Voyage” som markerar ett nytt kapitel med musik på svenska. Sedan debuten har Dotter släppt en rad hitlåtar och etablerat sig som en av Skandinaviens mest spännande akter, med över 300,000 lyssnare i månaden på Spotify. Nu tar hon nästa steg och ger ut musik på svenska som fortsatt befinner sig i en retro-modern värld, men med fler organiska element och oväntade ackordföljder.

Dotter kom på andra plats i Melodifestivalen (2020) och undgick med en ynka poäng att vinna med hitsingeln ”Bulletproof”. Låten är det mest streamade bidraget av samtliga låtar från årets Melodifestival - alla kategorier! Med över 18 miljoner streams har låten sålt både guld och platina, precis som föregående årets hitsingeln ”Walk With Me” med sina snart 25 miljoner, släppt och framförd tillsammans med ingen mindre än Måns Zelmerlöw.

Entré till musik och serveringsområdet lördag från kl 18: 150 kr från 18 år.
Boka din biljett >>

Alt 3-dagars pass: 300 kr för torsdag-fredag-lördag.


Vill du bli en stjärna!
Talangstjärnan Rejhan Bellani är konferencier i denna härliga aktivitet där nya blivande artister får chansen att framföra en låt på Stora Scenen. Ackompanjemanget står Ingemar Thorell för som varit kronprinsessan Victoria och de övriga kungabarnens pianolärare. Även internationella artister kommer!
Lördag Stora scenen kl 14-16  |  Fri entré


Köp biljetter till eventområdet Kungstorget här

Begränsat antal platser, från kl 18, från 18 år. Platserna erbjuds både sitt och stå platser, ej numrerade. Priser exklusive biljettadministrationskostnad. Eventuella återstående biljetter säljs i entrén, endast swishbetalning.
Köpta biljetter kan överlåtas, dock inte återbetalas. Om evenemanget behöver ställas in pga ev rådande omständigheter återbetalas biljettinköp.
Hela Uddevallakalasets program >>

Reservation för ev förändringar. 

Facebook Pagelike Widget
Dela på