Musik Uddevallakalaset 2018

Tre musikscener | Uddevallakalaset

Musik i urval
Se alla härliga musikakter under respektive programdag

Gladys Del Pilar

Sångerskan med den stora rösten. Bl.a vann hon melodifestivalen som en av medlemmarna i Afrodite med låten Never let it go. Gladys har fortsättningsvis släppt plattor, lånat ut sin röst till Disneyfilmer, gjort musikaler, krogshower, gospel och julkonserter. I höst medverkar hon som en av huvudrollsinnehavarna i musikalen Ghost på Chinateatern i Stockholm.
Med sig på allsången har hon SHOW SISTERS. Både Lena & Eileen har varit verksamma som artister i många år och synts i bl.a TV, skivinspelningar, krogshower, visfestivaler och är riktiga allsångsproffs.
Torsdag 19 Stora scenen | Museiparken

Marcus Larbring

Deltog i programmet idol (2017) där han sjöng sin egna låt (Alone) om sin mobbningstid, och resulterade i att Kishti Tomita rördes till tårar. Marcus livnär sig nu som trubadur och spelar för det mesta i Västra Götalands vackra städer. “Nu har vi världens bästa kväll och myser till det rejält! Kärlek!”
Fredag 18 Trubadurscenen | Markan N. Hamngatan

John Lindberg Trio | JLT

Sedan 2006 har bandet släppt 7 album, varav de 4 sista legat på Svenska topplistan nr 5. Senaste albumet inkluderar bl.a. ett samarbetade med Per Gessle från Roxette och sång av Marti Brom. Att höra JLT´s live beskrivs som en “high-octane boost”.
Fredag 20.30 Stora scenen| Museiparken

Sign by Sound

Det nystartade Uddevallabandet Sign By Sound som vann den lokala finalen av musiktävlingen P4 Nästa med vinnarlåten “Wind beneath my wings”.
Bandet skriver text/musik själva och spelar en blandning av pop-rock som låter väldigt bra.
Lördag 20.30 Sensusscenen| Åbergstomten

Rocks Off

Inget annat band levandegör Jagger & Richards väldiga låtskatt bättre än Rocks Off. Inga – utom Rolling Stones själva. Så – om det är Rolling Stones du vill ha, då är det Rocks Off du behöver!
Text av Tore S Börjesson, Journalist och författare rocksoffsweden.com
Torsdag 20.30 Stora scenen | Museiparken

Sjömila

Bandet är från Uddevalla/Ljungskile och släppte sitt första fullängdsalbum för drygt två år sedan. I december 2016 blev de, av Nordens största musikmagasin GAFFA, utsedda till månadens band. Musiken är har influenser av 90-talets svenska pop musik.
Lördag Stora scenen | Museiparken

Dela på