Om Kalaset

Om kalaset

Välkommen till Uddevallakalaset 2018!

Sommar, sol och kalasstämning för hela familjen!

 

Välkommen till Uddevallas sköna stadsfest, Uddevallakalaset.

Med bortåt 40 000 besökare mitt i Uddevalla Centrum är det kalas under tre härliga dagar. Uddevallas största folkfest innehåller mängder av skön atmosfär. Med massor av musik, knallemarknad, restaurangområde, stort lekland och tivoli kan Uddevallaborna njuta av god mat och dryck tillsammans med sina vänner. Då centrum nu byggs om och kommer att bli toppenfint, så ser årets upplaga av Uddevallakalaset, den sjunde i ordningen, inte alls ut som tidigare. Vi har flyttat Stora scenen till Museiparken och också byggt på vår barnpark med fler aktiviteter. Knallemarknaden gör en sväng in på N:a Drottninggatan och restaurangområdet blir i år på N:a Hamngatan och Åbergstomten. N:a Hamngatan förvandlas till Markan där vi har ett stort tälttak, tre barer och trubadur och på Åbergstomten ligger Sensusscenen med bra musikakter och DJ. Självklart går du öppet mellan dessa områden och kalaspengen ligger som tidigare på 20 kr. En viktig peng som hjälper oss att kunna genomföra kalaset. I år har vi också guidad stadsvandring två gånger per dag och vi bjuder på Uddevallakalasets Starkaste Man, Uddevalla Swimrun, breakdancetävling, bilutställning, stor allsång och mycket, mycket mer.

Att umgås och trivas över åldersgränserna är det som gör Uddevallakalaset till en folkfest och som får Uddevallaborna att komma till centrum för att träffa varandra och känna stolthet och glädje över att bo i Uddevalla. Hjärtat i Bohuslän!

Vi ses på stan!

Kent Vikmo | Projektledare Uddevallakalaset
Program, aktiviteter och nyheter publiceras löpande på Facebook. Facebook-flödet inkluderas även på varje undersida på hemsidan. (Spårning i domänadress-fältet måste vara inaktivt.)

Kalaspeng/entré serveringsområdet: 20 kr/kväll från 7år. Under 18 år endast i målsmans sällskap. Kalaspengen bidrar till genomförandet av alla arrangemang och uppträdanden under hela kalaset.

 

 

Dela på